Nyhetsarkiv

NYHETSARKIV

Grå planket målat

Under sommaren 2020 målades och reparerades det grå planket vilket innebär att både det grå röda planket nu är i bra skick ett antal år framåt!


Målning av det grå planket


Som ni kanske noterat har TPM påbörjat med grundarbetet och börjat tvätta det går planket.  De hade missat att informera oss när de skulle komma igång med arbetet men nu har jag ringt dem och fått följande grova plan:

V.22: Tvätt av plank

V.22-23: Byte av ruttet virke

V23-25: Målning

För att underlätta arbetet så ombeds samtliga boende att ta bort ev prydnader, spaljeer eller annat som är uppsatt på eller står vid planket från sina resp. delar av planket. Andra växter etc. kommer de att försöka ”böja ut” mha rep så de kommer åt bakom dessa. De kunde inte lova att några växter inte skadas men de ska vara så försiktiga som möjligt.

 

Har ni ev frågor , kontakta mig (Mats H.) på 070-7951382

Med vänlig hälsning //Styrelsen


Datum för höstens städdag 2020 är fastställd

Höststädning är beslutad till Söndag den 25 oktober kl 10.00-13.00.


Det röda staketet är målat och restaurerat under hösten 2019

Sommarens/hösten 2019 stora aktivitet är genomförd. Hela det röda staketet är blästrat/slipat och sedan ommålat med en ny typ av färg (inte samma som tidigare). Denna färg skall vara tåligare och motstå vädret bättre. I samband med målningen byttes även dåliga trädelar ut. Målarfirman lovar 10 års hållbarhet.

Ny pump och bättre tryck för dricksvattnet

Under vecka 7 byttes hela pumpanläggningen i garaget ut för vårt dricksvatten. Dvs både motor, pump och trycktank. Denna utrustning hade gjort sitt efter 12 års slit. Nu skall vattenryck vara återställt i föreningen.

Buskbyte och lekpark

Under somaren 2019 har Pira tagit bort flera taggbuskar kring lekparken och ersatt dessa med bärbuskar. Allt enligt beslut på årsmötet.


Robban har på eget initativ gjort ett hjältedåd då han rustat upp sandlådan med nya plankor och målat dessa. Tack Robban!


Ny belysning vid infarten

Ny starkare gatbelysning har nu monterats vid uppfarten till vårt område. Detta för att ge bättre synlighet för såväl trafik som personer som rör sig till och från området.

Tujahäck planterad

Under sommaren 2018 planerades den nya tujahäcken mot Vändkretsen och den har redan börjat tagit sig och ser ut att må bra.


Målsättningen är att detta skall minska både insyn, belysning från bilar, damm och buller från vägen. 

Nockplåtar och röda staketet

Arbetet med att bekläda staketen med nockplåtar genomfördes 2018.
Detta gäller både det röda och grå staketet.

Dessa plåtar skall skydda staketen från regn och snö och skall begränsa behovet av att byta plankor var 8 år. Snyggt blir det också.